IT-Learning is UWV Scholingspartner

Het UWV Scholingsbudget is een regeling waarmee werkzoekenden een budget kunnen krijgen om zich om- of bij te scholen. Met dit budget kunnen zij bijvoorbeeld een opleiding of cursus volgen die hen beter voorbereidt op de arbeidsmarkt. Het scholingsbudget is bedoeld voor WW-ers en WIA-ers die zich willen omscholen voor een andere functie.

Om in aanmerking te komen voor het scholingsbudget moet je ingeschreven staan bij het UWV als werkzoekende. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat de scholing die je wilt volgen noodzakelijk is om weer aan het werk te komen of om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het scholingsbudget kan worden gebruikt voor een opleiding die je baankans voor één van de krapteberoepen vergroot.

Het budget bedraagt maximaal €5.000,- per jaar. Het budget wordt direct aan de opleidingsinstelling of cursusaanbieder betaald, zodat je zelf geen kosten hoeft voor te schieten.

Het UWV beoordeelt de aanvraag voor het scholingsbudget en kijkt onder andere naar de noodzaak en relevantie van de scholing en de financiële haalbaarheid van de scholing. Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijg je een schriftelijke bevestiging en kun je de scholing gaan volgen. Na afloop van de scholing moet je een bewijs van deelname of certificaat overleggen om te laten zien dat je de scholing daadwerkelijk hebt gevolgd.

Als UWV Scholingspartner begeleid IT-Learning je in het gehele traject. Alle informatie en aanmelden kan HIER.