IT-LEARNING UWV OPLEIDINGSPARTNER

IT-Learning is formeel
UWV opleidingspartner!

Ook in 2023 is het UWV Scholingsbudget nog steeds beschikbaar voor personen met een WW- of WIA-uitkering die geïnteresseerd zijn in omscholing naar één van de vele kansrijke beroepen, oftewel krapteberoepen. Het hoofddoel van dit scholingsbudget is het verminderen van langdurige WW- en WIA-uitkeringen, en het tegengaan van personeelstekorten in deze krapteberoepen. Onderstaand een overzicht van de diverse IT krapteberoepen.

UWV scholingsbudget

Wat zijn de IT krapteberoepen?

Er is momenteel veel vraag naar goed geschoold ICT personeel. De wereld wordt steeds meer afhankelijk van technologie en digitalisering. Dit geldt niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor kleinere bedrijven en zelfs individuen die technologie gebruiken om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren. Diverse ICT functies worden als krapteberoepen beschouwd. Voorbeelden van deze functies zijn zichtbaar in bijgevoegde afbeelding. Het betreft oa: Functioneel beheerder, IT Security Specialist, Data Specialist, ICT Consultant, Software Developer, Netwerkbeheerder, Helpdeskmedewerker, Systeembeheerder, Software tester, Applicatiebeheerder, BI specialist, enz.

Daarnaast zorgt de opkomst van nieuwe technologieën zoals kunstmatige intelligentie, blockchain en het Internet of Things voor nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Bedrijven hebben behoefte aan experts op deze gebieden om hun bedrijfsprocessen te optimaliseren en nieuwe producten en diensten te ontwikkelen.

Kortom, de groeiende afhankelijkheid van technologie, de opkomst van nieuwe technologieën, de versnelde digitale transformatie en de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden maken de ICT-sector tot een van de meest veelbelovende sectoren voor werkgelegenheid.

HOOGTE UWV SCHOLINGSBUDGET?

Hoewel de ‘Regeling tijdelijk scholingsbudget UWV’ al enkele jaren bestaat, is het budget aanzienlijk verhoogd naar €5.000,- inclusief BTW. Dit bedrag blijft voorlopig beschikbaar voor WW-ers en WIA-ers die het willen uitgeven aan trainingen en opleiding bij één van de erkende UWV opleidingspartners, waaronder IT-Learning.

Dit budget van €5.000,- is voldoende om (online) enkele IT opleidingen te volgen en af te sluiten met een bijbehorend examen. Hierdoor zal na afloop je CV weer volledig up-to-date zijn, wat de kans op een mooie nieuwe baan aanzienlijk zal vergroten.

UWV scholingsbudget

Hoe vraag je het UWV scholingsbudget aan?

Na een telefonisch intakegesprek maken wij zowel een opleidingsplan als een bijbehorende prijsopgave. Deze valt uiteraard binnen het UWV budget. Jij stuurt dit naar jouw UWV jobcoach. Deze  beoordeelt de aanvraag voor het scholingsbudget en kijkt onder andere naar de noodzaak en relevantie van de scholing. Als de aanvraag wordt goedgekeurd krijg je een schriftelijke bevestiging en kun je de scholing gaan volgen. Na afloop van de scholing moet je een bewijs van deelname of certificaat overleggen om te laten zien dat je de scholing daadwerkelijk hebt gevolgd. Wij stellen deze samen met jou op. Alles is heel eenvoudig. Wij begeleiden je hiervan. CONCLUSIE: voor jou zijn er GEEN kosten.

Het vervolg

Verstuur je contactgegevens met behulp van onderstaande contactformulier. Wij nemen vervolgens telefonisch contact met je op en beantwoorden eventuele vragen. We plannen een telefonisch intakegesprek, op basis waarvan wij jouw opleidingsplan maken. Dit alles kan snel worden geregeld.

UWV Scholingsbudget contactformulier

4 + 7 =

IT-Learning Online Academy

Wanneer je als leervorm kiest voor ZELFSTUDIE krijg je altijd toegang tot de volledige content binnen de IT-Learning Online Academy en dus niet één losse training. ALLE content kun je tijdens de gekozen looptijd (3, 6, 12 of 24 mnd) onbeperkt bestuderen. Vergelijkbaar met NETFLIX. Middels een vrijblijvende ONLINE DEMO laten we je graag kennismaken met de IT-Learning Online Academy. LEES MEER en plan een demo.